ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΝΕ ΘΑΝΑΤΟ

Δυστυχώς οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια.

-Μ. Χρυσοχοϊδης, για την απαγόρευση της πορείας της 17 Ν

Την Πέμπτη 12/11 πρωτοβουλία αποτελούμενη από φοιτήτριες και φοιτητές, άνεργες και ανέργους, εργάτριες και εργάτες πήραν την απόφαση να σπάσουν τον αποκλεισμό του Πολυτεχνείου στην Πατησίων και να καλέσουν στη συνέχεια ανοιχτή συνέλευση εντός του προαύλιου χώρου με στόχο να μην επιτραπεί το lock out, ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει υπόλοιπος χώρος του κινήματος τις επόμενες μέρες και να οργανώσει την παρουσία του στο δρόμο για τις 17 Νοέμβρη, ενάντια στην κρατική απαγόρευση. Aμέσως ο χώρος περικυκλώθηκε από όλες τις δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ), αποκλείοντας αλληλέγγυο κόσμο από το να προσεγγίσει το σημείο, με ελέγχους, προσαγωγές εκφοβισμούς. Παράλληλα και υποστηρικτικά πραγματοποιήθηκε κατάληψη της Πρυτανείας ΕΜΠ από υπόλοιπα φοιτητικά σχήματα.

Μετά το πρώτο βράδυ και την πρώτη ανακοίνωση του Ανοιχτού Πολυτεχνείου, δυνάμεις του κράτους εισβάλλουν στον πανεπιστημιακό χώρο και συλλαμβάνουν τους συντρόφους και τις συντρόφισσές (αξίζει να αναφερθεί η παρουσία του γελωτοποιού της κυβέρνησης Μπογδάνου σε εναγκαλισμούς με τις δυνάμεις καταστολής όμοιους με αυτές που είχαμε δει στη φασιστοσυγκέντρωση των κατοίκων στη Βικτώρια τον Ιούλιο του ‘20, μαζί με τον Κασιδιάρη). Το κρεσέντο βίας που ακολούθησε στο πέρας της πορείας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες στα Εξάρχεια, από τις γνωστές κρατικές συμμορίες της ομάδας ΔΡΑΣΗ, με προσαγωγές ακόμα και κόσμου που κυκλοφορούσε με ποδήλατα και κατοικίδια, η απώθηση του συγκετρωμένου κόσμου έξω από τη ΓΑΔΑ, αλλά και η βίαιη καταστολή της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στην Πάτρα, λίγες μέρες μάλιστα μετά την κατασταλτική επίθεση στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ΕΠΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩ και την απαγόρευση της εκεί συγκέντρωσης ενάντια στην απαγόρευση κυκλοφορίας και την κρατική διαχείριση του Covid-19, δείχνει ξεκάθαρα το πρόσωπο του κράτους χωρίς καμία μάσκα. Τα γκλομπ, η καταστολή, το θάψιμο και η απονοηματοδότηση κάθε αντίστασης είναι τα όπλα του κράτους ενάντια στην ταξική οργή και την κοινωνική αντεπίθεση όσων οι ζωές λεηλάτούνται υπό το πρόσχημα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Με ένα ΕΣΥ στα πρόθυρα της κατάρρευσης, με τα ΜΜΜ γέματα από ανθρώπους που παίζουν στα ζάρια την υγεία τους για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη ροή του κεφαλαίου, με τα ευχάριστα καλοκαιρινά διαλλείματα των μέτρων για να «σωθεί η οικονομία», με το νέο πτωχευτικό κώδικα που δίνει εχέγγυο στις τράπεζες την πρώτη κατοικία εκατοντάδων ανθρώπων, με τους ανθρώπους στις φυλακές και τα στρατόπεδα για τους εκτοπισμένους ασφυκτικά γεμάτα, με τα αντεργατικά νομοσχέδια που θεσπίζουν το 10ώρο και περιστέλλουν τη λειτουργία των σωματείων και τις απεργίες, με το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο-έκτρωμα σε ισχύ και με την τηλεκπαίδευση να αποτελεί έναν τραγέλαφο ακόμα και για τους ίδιους τα πράγματα τίθενται ξεκάθαρα στο τραπέζι.

Το κράτος δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει. Ενώ σύσσωμες οι μαριονέτες του σε ΜΜΕ πιπιλίζουν τα αυτιά μας για την «ανευθυνότητα» των πορείών, των μαθητικών καταλήψεων, της οποιασδήποτε αντίδρασης απέναντι στα νέα μοντέλα πειθάρχησης του κοινωνικού σώματος, το κράτος επελαύνει πάνω σε κοινωνικά κεκτημένα και αναχώματα, αποκρύπτει τη δική του συνολική ευθύνη απέναντι στο θάνατο που σπέρνουν οι πολιτικές του. Όπως έχει φανεί όμως και στο παρελθόν, οι δυνατότερες απαντήσεις δίνονται, ακριβώς εκεί που επιχειρείται ο πλήρης αφανισμός τους. Μόνη μας ατομική ευθύνη η αντίσταση, ο αγώνας, η αλληλεγγύη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Αναρχική ομάδα ΣΑΛΒΟ